Dom > Izložba > Sadržaj
Neverovatno Antibakterijske koflinom!
Jan 28, 2016

Razne vrste epidemija svuda okolo i ubrzano povećanje tržišta potražnje za antibakterijsku koflinom, antibakterijska svojstva koflinom materijala takođe izložio viših zahteva, razvoj dobre antimikrobnu i antibakterijska svojstva koflinom postali su non-tkanina jedan od vruće teme u polju sa poboljšanje životnog standarda naroda i poboljšanje zdravlja svesti, posebno u poslednjih nekoliko godina.
Antibakterijska vlakna uzdizanje oblasti industrijskog tekstila je upotreba fizičke ili hemijski metod ima sposobnost da inhibirati rast bakterija supstanci u površinske i unutrašnje antimikrobnu agenti ne samo lako otpasti na vlakna, već i kroz širenje vlaknastih unutrašnju ravnotežu, antibakterijsko dejstvo držanje za dugo vremena. Nonwoven tkanine sa svoj jedinstveni prirodni antimikrobnu funkcija pristup u industriji pažnju.
Tkani tkanina prerade čisto Chitosan vlakana, i svog inhibitorni mehanizma mi je složena, različite organizmi imaju različita režima delovanja, osnovni mehanizam je na sledeći način:
Prvo, Chitosan antimikrobnu efikasna grupa je-NH3 +, sa pozitivnim naelektrisanjem, sa negativnim eksploziv na površini od bakterije, zbog neutralizacija reakcije između pozitivnih i negativnih punjenja, oštećuje integritet bakterijski ćelijski zid i promena na mikrobne ćelijske membrane fluidnost i Propustljivost, tako da se bakterije mogu da rastu do bakterijske smrti, svira antibakterijski efekat.
Drugo, Chitosan je rastvorljiva u slaba kiselina (uključujući znoj), formiranje cationic polimer flocculant, gusta na površini bakterijske ćelije, formira sloj guste polimer membrane, odsekao transporta hranljivih materija u ćelijama, sprečavajući izlučivanje od metabolite, što je dovelo do bakterijske metabolički poremećaji, igra je antibakterijski efekat.
Treće, kada Chitosan koncentracija je dovoljno visoko, to aktivirati bakterijski chitinase aktivnost sama po sebi, što je navelo izražavanje chitinase nepotrebni, koji ošteti bakterijski ćelijski zid i svira antibakterijski efekat.
Četiri čisto Chitosan vlakna selektivno Helati metalnih Jona na mikrobne rast je odigrao ključnu ulogu, kako bi se inhibirati rast mikroorganizama, dejstva.
Chitosan je prednost je njegov antimikrobnu, antibakterijsko, ali bez sterilizacije. Postoje mnogi mikro-organizmi na koži ljudskog tela. Trajno tranziciju flora, flora i štetne bakterije zajedno čine saldo u ljudskom mikrobne ekologije, ako ubiješ ove mikrobe iz uništavanje ravnotežu mikroorganizama, štetni za ljudsku kožu. Efekat Chitosan je antimikrobnu i antibakterijskih, čime se remeti rast i reprodukcija štetne bakterije.